Nemzetközi felnőttképzési konferencia az ELTE PPK-n

20 országból érkezett szakemberek vitatják meg a terület kapcsolatát az állampolgárság, demokrácia és civil társadalom kérdéseivel.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán (ELTE PPK) nemzetközi felnőttképzési konferencia kerül megrendezésre Adult Education and Citizenship, Relations in Space and Time címmel, együttműködésben a European Society for Research on the Education of Adults (ESREA) szervezetével. A konferencia résztvevői 20 országból érkeznek a rendezvényre, melynek fókuszában az állampolgári kompetenciák és azok felnőttképzési vonatkozásai állnak.

A konferencia célja két nemzetközi kutatóhálózat (History of Adult Education and Training in Europe and Active Democratic Citizenship and Adult Learning networks) egyesülésével egy olyan alkalom teremtése, mely során a felnőttképzésben érdekelt szakemberek megvitathatják a terület történelmi hátterét, jelenlegi összefüggéseit, illetve kapcsolatát az állampolgárság, demokrácia és civil társadalom kérdéseivel elméleti és empirikus kutatási eredményeik alapján. A konferencia nemzetközi jellegére való tekintettel angol nyelven zajlik.

Időpont: 2011. június 16–18.

Helyszín: ELTE PPK (1075 Budapest, Kazinczy utca 23–27. fszt. 4.)

A konferencia honlapja

Comments are closed.